Aki työllistyi omalle alalle uskomattomien sattumien kautta – työntekijän onnistumistarina.

welder-1598013_1920

Me täällä Total-henkilöstöpalveluissa olemme saaneet todistaa useita onnistumistarinoita, joissa työntekijä on saanut kauttamme unelmatyöpaikkansa. Kauttamme työllistyy vuosittain kymmeniä ja taas kymmeniä työntekijöitä oman alansa tehtäviin. Tässä yksi hieno tarina muiden joukossa.

Hei kaikille!

Nimeni on Aki Alanen, olen 26-vuotias ja tässä minun onnistumistarinani.

Toukokuussa 2014 valmistuin kone- ja tuotantotekniikan insinööriksi Savonia AMK:sta. Minulla on kokemusta luokkahitsaajan, metallimiehen ja tätä nykyään laajamittaisesti kone- ja metallialan insinöörin tehtävistä.

Hain Total-henkilöstöpalveluilta helmikuussa 2014 väliaikaista työtä opinnäytetyöni ohelle. Olin saanut opinnäytetyöni konepajan laatujärjestelmästä siihen pisteeseen, että jäljellä oli vain loppuviimeistelyä. Väliaikainen työ, jota hain, oli autopuhdistajan paikka, tehtävä oli osa-aikainen ja olisi sopinut erinomaisesti minun loppusuoralla oleviin opintoihini. Soitin paikasta ja pääsin heti haastatteluun. Haastattelussa ilmeni minun kokemukseni luokkahitsaajana ja metallityöntekijänä. Avoinna oleva autopuhdistajan paikka vaihtuikin hitsaajaksi Rautalammille, tarkemmin Team-Steel Oy:hyn.

Kuljin dsc_8480-1Kuopion ja Rautalammin väliä toukokuun alkuun saakka. Silloinen terästyöprojekti saatiin valmiiksi ja työt loppuivat, mutta vain väliaikaisesti. Töiden loppumisen jälkeen toukokuussa valmistuin insinööriksi ja Total-henkilöstöpalvelut Oy:stä soitettiin jälleen. Minulle tarjottiin tällä kertaa laatujärjestelmän suunnittelua, eli sitä samaista työtä mistä minä tein opinnäytetyönikin. Työt alkoivat kesäkuussa ja työskentelin marraskuun alkuun saakka Team-Steelillä. Marraskuun alussa minut vakinaistettiin Team-Steel Oy:lle insinööriksi.

Nykyisiin työtehtäviini kuuluu laajamittaisesti kaikkea mitä koneinsinööri uransa aikana pystyy tekemään, kuten tarjouslaskentaa, tuotesuunnittelua, laatujärjestelmän- ja tuotannonkehitystä. Team-Steel Oy on pieni PK-yritys jossa päivät kuluvat nopeasti. Tekemistä on paljon ja työ on vaihtelevaa.

En olisi ikänä opiskellut itseäni koneinsinööriksi, jos en olisi pitänyt sitä unelmatyönäni. Viihdyn työssäni, vaikka se onkin välillä stressaavaa.

Akin terveiset työnhakijoille:

Tarttukaa tilaisuuteen silloin, kun sen hetki on. Älkää jääkö odottamaan, että se kiitää ohitse, sillä ikinä et voi tietää, mitä siitä olisi voinut tulla.

Me kiitämme Akia oman tarinansa jakamisesta ja ilo on tosiaankin Total-henkilöstöpalvelut Oy:n puolella! Autoimme Akia ja olemme auttaneet monia muitakin työllistymään unelma-ammattiinsa. Oletko sinä seuraava?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.