Etkö saa kutsua haastatteluun? Tarkista nämä hakemuksestasi!

Olet mahdollisesti hakenut jo jonkin aikaa töitä ja lähettänyt useita työhakemuksia. Koet olevasi pätevä kyseisiin, avoinna oleviin työpaikkoihin, mutta silti hakemuksesi ei ole poikinut yhtään työhaastattelukutsua. Missä mahtaa olla vika? Listasimme muutaman asian, jotka sinun kannattaa tarkistaa hakemuksestasi.

 

1. Onko hakemuksesi ilmoituksen mukainen?

Työpaikkailmoitusten kriteereissä on usein vaatimuksena jokin soveltuva koulutus tai alan aikaisempi kokemus. Jos sinulta puuttuu ilmoituksessa mainittu pätevyys, mutta haet työpaikkaa koska se kiinnostaa tai koet olevasi täydellinen vaihtoehto ko. paikkaan, muista tuoda se ilmi perusteellisesti! Näytä hakemuksessasi, että ymmärrät työn vaatimukset, mutta esimerkiksi henkilökohtaiset ominaisuutesi tai harrastuksista saatu kokemus auttavat sinua toimimaan tehtävässä menestyksekkäästi. Tällöin rekrytoijan on helpompi ymmärtää ajatusprosessiasi haun taustalla ja pitää sinua varteenotettavana työnhakijana.

2. Puhutko hakemuksessasi samaa ”kieltä” rekrytoijan kanssa?

On tutkittu, että ihmiset etsivät alitajuisesti ympäristöstään samankaltaisuuksia ja suhtautuvat positiivisesti tuttuihin asioihin. Työhakemuksen kielen kannattaa vastata työpaikkailmoituksessa mainittuja asioita. Jos työpaikkailmoituksessa haetaan siis varastomyyjää, hakemukseen ei kannata kirjoittaa ”Haen avoinna olevaa varastotyöntekijän paikkaa”.

3. Oletko oikolukenut hakemuksesi?

Pienet kirjoitusvirheet siellä täällä ja 4 kuukautta vanha päivämäärä CV:ssä antaa kuvan, että hakija ei ole oikeasti kiinnostunut työpaikasta. Toisaalta taas huoliteltu hakemus erottuu positiivisesti ja parantaa huikeasti mahdollisuuksia päästä haastatteluun esittäytymään!

4. Oletko liian vaatimaton?

Työnantajia kiinnostaa aina ihmiset, jotka ovat pärjänneet erilaisissa asioissa hyvin, joten älä vähättele toisella alalla saavuttamiasi asioita. Jos sinulla on hihassasi värisuora, eli kaikki työnantajasi suosittelevat sinua, mainitse se hakemuksessasi!

 

Muista, että näkemällä hieman lisävaivaa työnhaussa ja tekemällä asiat hieman toisin, ponkaiset kiinnostavuudessa hakijoiden massasta keskiarvon yläpuolelle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.