Mikä on unelmatyösi? – Vastaa näin

Mikä on unelmatyösi…?

Tämä, ehkä hieman kliseinenkin kysymys esitetään usein työhaastattelussa. Hieman huvittavaksi tästä kysymyksestä tekee se, että sinähän istut jo työpaikkahaastattelussa tavoittelemassa uutta työtä. Entä jos unelmatyösi ei vastaa tai edes liippaa läheltä tehtävää, jota olet hakemassa? Esimerkiksi kaupan alalle haettaessa työllistymismahdollisuuksiasi tuskin tukee se, että olet aina halunnut astronautiksi. Sinusta saattaa tuntua riskialtiilta vastata tähän kysymykseen varsinkin silloin, jos unelmatyösi on jotain aivan muuta kuin asema, jota haet nyt.

Miksi tämä kysymys edes esitetään?

Unelmatyöstäsi kysyttäessä saatat hieman hämmentyä. Miksi haastattelija ylipäätään kysyy sinulta tällaista, mitä hän haluaa selvittää? Sinusta saattaa tuntua siltä, että haastattelija yrittäisi saada sinut vastaamaan jotain sellaista, mikä ei ole oleellista haastattelun kannalta. Toki näinkin voi olla, mutta yleensä haastattelija haluaa kuulla, missä näet itsesi tällä hetkellä urasi kannalta ja mihin suuntaan haluat viedä sen.

Muotoile vastauksesi niin, että unelmatyösi liittyy jollain tapaa alaan, jota olet hakemassa. Mikäli haet esimerkiksi markkinointialalle, varmista, että unelmatyösi liittyy jotenkin siihen. Voit vaikka vastata, että haluaisit olla menestynyt sisällöntuottaja. Tämän vastauksen avulla saat jalan oven väliin ja se on tilaisuutesi näyttää, että olet kiinnostunut alasta ja olet valmis oppimaan lisää.

Mieti myös vastaus niin, että se on tasapainossa realististen tavoitteiden sekä kunnianhimosi kanssa. Jos haluat joskus työskennellä johtavassa asemassa ja nyt haet alemman tason tehtävää, kannattaa sinun muotoilla vastauksesi niin, että se tukee tätä unelmaasi. Voit siis kertoa, että unelmasi on työskennellä kyseisellä alalla niin, että sinulla on samalla mahdollisuus kasvattaa niin työkokemustasi, kuin taitojasi.

Meillä on tarjolla useita unelmatyöpaikkoja! Tästä voit katsoa avoinna olevat tehtävämme!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.