Mikä sinua kiinnostaa tässä työssä? – Vastaa näin

Työhaastattelun yksi yleisimmistä kysymyksistä on ”Mikä sinua kiinnostaa tässä työssä?” Olet jo päättänyt hakea kyseistä työtä, joten olet osoittanut selkeän kiinnostuksesi tehtävää kohtaan. Se ei kuitenkaan riitä haastattelijalle, vaan he haluavat selvittää oletko oikea henkilö kyseiseen rooliin. Sen vuoksi onkin tärkeää miettiä vastaus, joka samalla on aito, mutta myös sisältää selkeää informaatiota.

Ota etukäteen selvää, millainen mahdollinen roolisi tulisi olemaan. Käy läpi kaikki tieto, mitä on saatavilla niin yrityksestä, kuin työtehtävästäkin. Lue työpaikkailmoitus, kiinnitä huomiota vaatimuksiin sekä työn kuvaukseen. Lue yrityksen vuosikertomus ja käy läpi internetsivut. Sisällytä vastaukseesi konkreettisia esimerkkejä työn kuvakseen liittyen. Jos mainitset esimerkiksi kuinka sinulla on kokemusta, tietoa tai taitoa johonkin tiettyyn vaatimukseen, teet varmasti vaikutuksen haastattelijaan. Vältä kuitenkin yleistä vastausta: ” Roolini oli samanlainen aikaisemmassa työssäni, joten luulen kyllä olevani hyvä siinä.” Käytä tämän sijaan esimerkkejä, jotka voivat helpottaa uuden roolisi omaksumista.

Osoita, että olet kiinnostunut yhtiöstä. Tekemällä hieman suuremman vaikutuksen haastattelijaan, liitä jollain tavalla yhtiön toiminta vastaukseesi. Kerro, että sinua kiinnostaa tarjotun tehtävän lisäksi, myös yritys ja sen toiminta. Voit kertoa esimerkiksi, että yrityksen arvot tai kulttuuri ovat sellaisia, jotka koet omanlaisiksi ja joiden mukaan voisit kuvitella työskenteleväsi.

Paljon onnea haastatteluun!

Mikäli sinulla on työhaastattelu edessäsi, täältä voit lukea kuinka sinun kannattaa valmistautua työhaastattelun kinkkisimpiin kysymyksiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.