Näin työhakemuksesi erottuu muista

Me rekrytoijat kahlaamme päivittäin läpi kymmeniä ja taas kymmeniä työhakemuksia. Mikäli haluat erottua joukosta, voi olla järkevää käyttää työhakemuksessasi jotain sellaista, joka herättää huomion, kuten vaikka värejä tai houkuttelevaa aloitusta. Meille Totalille hakemukset saapuvat yleensä järjestelmämme kautta, joten visuaalisesti hakemukset näyttävät meidän silmissämme samalta – hakija ei pääse vaikuttamaan itse hakemuksen ilmeeseen, mutta CV:n ilmeeseen kyllä.

Kuinka voit erottautua joukosta tällaisessa tilanteessa? Tässä muutama vinkki.

Kerro perinteisien työtehtäviesi sijaan siitä, mitä olet saanut aikaan.

Jos työsi on koostunut selkeästi sellaisista tehtävistä, jotka ovat pääteltävissä esimerkiksi työnimikkeestäsi, kerro työtehtäväluettelon sijaan mielenkiintoisesta projektista, jossa olet saanut olla mukana. Oletko kehittänyt uuden palvelun, joka on otettu käyttöön tai oletko saanut olla osana jotain muuta kehitysprojektia? Työtehtävälistan sijaan meitä rekrytoijia kiinnostaa, mitä olet saanut konkreettisesti aikaiseksi ja missä olet saanut olla mukana.

Mikä todella saa sinut nousemaan aamulla sängystä

Simon Sinekin mukaan, meitä kiinnostaa sinun ”Miksi?”. Mikä motivoi sinua? Mikä on sinun todellinen, sisimmässäsi ajava voima, joka vaikuttaa positiivisesti mahdollisen tulevan työnantajasi liiketoimintaan?

Itsensä kehittäminen

Työantajat arvostat itsensä jatkuvaa kehittämistä. Ammatillinen koulutus on tärkeää kyllä, mutta itsenäinen opiskelu kertoo siitä, että olet utelias ja haluat kehittää taitojasi. Voit esimerkiksi kertoa verkkokursseista, joita olet käynyt tai vaikka siitä, mikä on viimeisin kirja, jonka olet lukenut.  Se, millaista aineistoa luet tällä hetkellä, oli se sitten blogi, sivusto, kirja tai aikakausilehti, antaa se työhaastattelijalle syvyyttä ymmärtää sinun mielenkiinnonkohteesi.

Sosiaaliset taidot, myös sosiaalisessa mediassa

Mikäli työpaikka, jota haet, vaatii sosiaalisen median hallintaa tai sisällöntuotantoa, laita hakemukseesi linkki siihen, mitä olet tehnyt. Jos kirjoitat blogia tai sinulla on tuhansia seuraajia Instagramissa, edellyttäen tietysti, että sisältö on sellaista, jonka haluat mahdollisen työnantajasi näkevän ja joka tukee hakemaasi työtehtävää, kerro niistä.

Ajattele luovasti ja tuo esiin persoonallisuutesi

Videohaastattelut ovat yleistyneet ja niihin jokaisen työhakemuksen lähettäjän tulee varautua. Voi olla, että et koskaan saa kutsua haastatteluun, joten entä jos toisitkin persoonallisuutesi esiin jo etukäteen ja lähettäisit perinteisen hakemuksen sijaan video-esittelyn itsestäsi? Luovuus on avainasemassa myös silloin, kun mietit ansioluettelosi sisältöä. Kerro itsestäsi jokin hauska tosiseikka, joka kuvaa persoonaasi. Näin rekrytoija saa hieman enemmän kosketuspintaa ja oppii tuntemaan sinua hieman paremmin jo ennen haastattelutilannetta.

Tähän kategoriaan voidaan lisätä myös kaikki sellainen tekeminen, joka tukee sen nimenomaisen työtehtävän hakemista. Jos haet kansainväliseen yritykseen, kerro matkustushistoriastasi ja siitä, kuinka se on avartanut näkemyksiäsi. Lisää vielä samaan kappaleeseen kielitaitosi. Tai jos olet mukana junioritoiminnassa, kerro siitäkin. Se, että käytät vapaa-aikaasi toisten auttamiseen, kertoo hyvästä vastuunottokyvystä.

Joko aloit päivittämään työhakemustasi? Jos näin on, niin hienoa! Voit samalla katsoa, millaisia avoimia tehtäviä me tarjoamme tällä hetkellä. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.