Nyt on aika toimia – vinkit kesätöiden hakuun

Maailma on tällä hetkellä pysähdyksissä ja tulevaisuus on epävarma monen asian osalta. Tämä koskee myös kesätyöpaikkoja. Monen kesätyöpaikka on saattanut jäädä saamatta tai pahimmassa tapauksessa, kesäksi suunniteltu työ on peruuntunut kokonaan. Olemme kuitenkin sitä mieltä, että juuri nyt on hyvä aika suunnitella tulevaa. Koska emme tiedä, mihin suuntaan tilanne tulee kääntymään, juuri nyt on mainio aika päivittää omaa työnhakuprofiilia. Kesätyöhakemuksia otetaan vastaan ja käydään läpi monta kuukautta ennen sesonkia. Kun sopiva kesätyö osuu kohdalle, hyvän valmistautumisesi vuoksi olet hakemassa unelmiesi kesätyötä ensimmäisten joukossa ja erottaudut joukosta.

Tässä sinulle vinkkejä, kuinka löydät kesätyön ja pääset haastatteluun!

Hae kesätöitä eri kanavien kautta

Kesätyöpaikkailmoitusten julkaisu alkaa jo edellisen vuoden joulukuussa, suurin hakemusten määrä ajoittuu alkuvuoteen. Käy läpi työpaikkailmoitukset, oppilaitoksesi intra, tuttavat sekä paikallisten yrityksen nettisivut sekä some-kanavat. Hae somesta ilmoituksia hashtageilla, toimivia voisivat olla esimerkiksi: #kesätyö, #duuni, #vuokratyö, #työpaikat, #vuokratyöpaikka tai #rekry. Älä myöskään unohda avoimen haun mahdollisuutta! Vaikka yrityksessä ei olisi sillä hetkellä julkaistu avoimia tehtäviä, on hyvin mahdollista, että työpaikkoja on myöhemmin tarjolla. Räätälöi avoin työhakemus aina yrityskohtaisesti. Katso seuraavasta kohdasta asiat, joita sinun tulee ottaa huomioon työhakemusta tehdessäsi.

PROTIP! Muista piilotyöpaikat. Tutki paikallisten yritysten internetsivuja ja lähetä avoin, kyseiseen yritykseen räätälöimäsi hakemus. Soita hakemuksen lähettämisen jälkeen yrityksen rekrytoinnista vastaavalle henkilölle.

Jää mieleen

Käy läpi hakemuksesi ja CV:si, molempien tulee olla mieleenpainuvia. Räätälöi molemmat sopiviksi kyseistä paikkaa ajatellen. Tee taustatyö huolellisesti, tutustu yritykseen, sen internetsivuihin, somekanaviin sekä arvoihin. Katso, mitä yrityksessä on sillä hetkellä meneillään. Muista, että hakuprosessi on itsesi markkinointia. Ole oma itsesi ja anna innostuksesi näkyä! Kun näytä rekrytoijalle, kuinka haluat juuri kyseisen työn, kerrot omasta motivaatiostasi ja mitä lisäarvoa osaamisesti toisi yritykselle. Tämä on yksi keino vakuuttaa rekrytoija siitä, että olet jatkopaikkasi ansainnut. Mikään ei ole niin tärkeää työnantajalle, kuin motivoitunut työntekijä.

PROTIP! Räätälöi hakemuksestasi sekä CV:stäsi visuaalisesti mielenkiintoinen. Rekrytoija käy läpi satoja hakemuksia ja sen vuoksi visuaalisesti näyttävät hakemukset erottuvat edukseen.

Lähesty työnantajaa

Työpaikkailmoituksessa on yleensä kerrottu, mitä kanavia pitkin rekrytoijaa kannattaa lähestyä. Noudata näitä annettuja ohjeita. Mikäli sinulla on oikeasti kysyttävää kyseisestä työstä ja jos puheluun on annettu ohjeet – soita. Puhelu on hyvä tapa jäädä rekrytoijan mieleen, koska se antaa rekrytoijalle konkreettisemman kuvan sinusta. Tämän vuoksi mieti puhelun sisältö tarkkaan. Rekrytoijat saavat useita puheluita, joista yleisin sisältää kysymyksen ”Tulikohan hakemukseni perille?”. Mieti siis, mitä haluat puhelulla saavuttaa. Jos soitat ennen hakemuksen lähettämistä, kysy tarkempi työnkuva, näin saat hyviä vinkkejä hakemuksen laatimiseen. Mikäli haet töihin liikkeeseen, paikan päällä vierailu voi olla hyvä idea!

PROTIP! Soita rekrytoijalle ennen hakemuksen lähettämistä ja kysy tarkempia tietoja tehtävän kuvasta – näin saat hyviä vinkkejä hakemuksen laatimiseen.

Perustele, miksi juuri sinä

Osaamasi asioiden ja saavutustesi luettelointi ei riitä – perustele hakemuksessasi osaamisesi. Hyödynnä tässä tekemääsi taustatyötä, ota selvää, millaista osaamista työpaikassa arvostetaan ja perustele, miksi juuri sinun osaamisestasi on hyötyä kyseisessä tehtävässä. Näin tekemällä olet uskottavampi ja pääsysi kesätyöhaastatteluun taas askeleen lähempänä.

PROTIP! Ajattele kesätyötä mahdollisuutena. Mikäli haet oman alan töitä, sen kautta sinulla on mahdollisuus soveltaa jo opittuja asioita käytäntöön sekä kartuttaa työkokemustasi ja työelämätaitojasi. Mainitse nämä perusteluissa!

Mitä, jos et saa töitä kesäksi?

Muista, että voit hakea töitä myös läpi kesän. Mikään ei estä sinua työllistymästä loppukesän ajaksi. Jos tilanteesi on taloudellisesti tiukka, muista, että sinun on mahdollisuus saada opintotukea, mikäli opiskelet kesällä. Kesä on siis mainio aika edistää omaa uraasi, opintojasi tai vaikka osallistua vapaaehtoistoimintaan. Muista myös se, että lomailukaan ei ole yhtään huono asia.

Haemme tällä hetkellä usealle eri alalle työntekijöitä ilman aikaisempaa työkokemusta! Katso avoimet työpaikat tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.