Teresa löysi työpaikan välivuoden ajaksi – Lue Teresan innostava tarina!

Oli elämäntilanteesi millainen tahansa, henkilöstövuokraus tarjoaa useita erilaisia työllistymisratkaisuja. Tällä kertaa pääsemme tutustumaan Teresan innostavaan työntekijätarinaan.

Moikka kaikille!

Keväällä 2015 ylioppilaskirjoitusten ollessa ohi, korkeakoulujen pääsykokeisiin luku ei houkutellut. Päätin pitää välivuoden opiskelusta ja mennä töihin. Lähetin useita hakemuksia eri työpaikkoihin, mutta pienen kaupungin kesätyöhakujen ollessa kiireisimmillään, 18-vuotias ilman ammattia sekä vailla kunnon työkokemusta ei välttämättä ollut työmarkkinoiden halutuin työntekijä. Parin viikon hiljaisuuden jälkeen laitoin sähköpostia työnantajille, joille olin lähettänyt hakemuksen. Yksi heistä vastasi ja sain kutsun työhaastatteluun. Olin hakenut Total-henkilöstöpalveluilta huoltamotyöntekijän paikkaa, sillä olin ollut edellisenä kesänä huoltoasemalla töissä.

Paikka, johon olin lähettänyt hakemukseni, oli jo täytetty, mutta eräs toinen huoltoasema kaipasi vastaavanlaista työntekijää. Kävin kyseisellä huoltoasemalla haastattelussa, mutta lopulta kyseisen paikan täytti heillä aikaisemmin töissä ollut kesätyöntekijä. Aloin olla jo epätoivoinen työpaikan löytymisen suhteen, mutta sitten Total-henkilöstöpalveluilta soitettiin ja pari viikkoa myöhemmin aloitin työt Korpilahden Nesteellä. Lopetin työt Nesteellä vuoden ja kolmen kuukauden työskentelyn jälkeen, koska aloitin ympäristöekonomian opiskelut Helsingin yliopistossa.

Työnteko Total-henkilöstöpalveluiden kautta oli stressitöntä  sekä helppoa, vastuullani oli työtuntien ylöskirjaus ja toimittaminen. Loput hoitui kuin ”itsestään”. Jos minulle ilmeni kysyttävää tai tarvitsin vaikka lääkäriajan, kaikki hoitui yhdellä puhelinsoitolla tai sähköpostilla.

Olen erittäin tyytyväinen työntäyteiseen vuoteeni, sillä sain aikaa miettiä, mitä oikeasti haluan tulevaisuudelta ja samalla sain säästettyä matkustelua sekä tulevaa opiskelua varten. Opin myös monia hyödyllisiä kassatyöskentelytaitoja sekä muuta alaan liittyvää nippelitietoa. Yli vuoden työkokemus asiakaspalvelusta on varmasti etu opiskelujen ohessa tehtävää työtä tai kesätöitä hakiessani. Välivuoteni asiakaspalvelutyössä avarsi huomattavasti ihmiskäsitystäni. Tajusin eläneeni tietynlaisten ihmisten täyttämässä kuplassa, joka puhkesi kaiken sen ihmiskirjon myötä, jonka sain ensimmäisessä ”oikeassa” työssäni kohdata.

Teresalla on myös terveisiä työnhakijoille:

Terveiseni työnhakijoille on, että älkää luovuttako, jos ei heti nappaa joko työnhaussa tai itse työssä, sillä kaikki se, mikä ei tule annettuna on todennäköisesti joko tärkeä oppi tai loistava kokemus.

11351145_10200734132512573_5623216145371941670_nIloisin terveisin,

Teresa

Vaikka vuosi on vasta aluillaan, kartoitamme jo kevään sekä kesän työntekijätilannetta. Käy katsomassa oman paikkakuntasi avoimet työpaikat tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.