Työteko mukavaa? – National Fun At Work Day

Voiko työnteko olla muka hauskaa? No voi, ja sen pitääkin olla!

Työnteon ei kuulu olla pelkkää pakkopullaa, jota täytyy tehdä naama irveellä. Arki on kuluttavaa ja työlästä, jos työ ei maistu ja mikäli elämää eletään ainoastaan viikonloppuja ja vapaita varten. Työ vie kuitenkin ihmisen elämästä niin paljon aikaa, että kannattaahan sen nyt olla mieleistä ja työpäivienkin annista nauttia. ”Työ on työtä, sen ei tarvitse olla kivaa.” Eihän se aina kivaa ole, mutta tosiasia on se, että työnteko on paljon mukavampaa silloin, kun siitä oikeasti nauttii ja työpaikalla on kiva olla. Kaikki päivät eivät varmasti ole huippuja ja vastaan tulee kinkkisiä ja haastavia tilanteita, jotka vievät energiaa, mutta positiivisella suhtautumisella työhön ja sen tekemiseen vaikeistakin hetkistä on helpompi selvitä.

Työhönsä tyytyväiset henkilöt ovat tuotteliaampia ja energisempiä, mikä näkyy koko yrityksen tuloksissa. Hauskuus ja hyvä henki työporukassa tekevät työskentelystä paljon mukavampaa. Ajatus siitä, että töihin on kiva mennä, tekee arjesta helpompaa ja vähemmän kuormittavaa, ja positiivisille ajatuksille jää tilaa enemmän. Pieni hassuttelu myös parantaa työilmapiiriä ja tekee siitä rennomman, kunhan fokus pysyy tuottoisassa työnteossa.

Meillä Totalilla päivät sisältävät tehokkaan ja tuloksellisen työnteon lisäksi myös paljon naurua ja yhdessä tekemistä, ja aamuisin on kiva lähteä toimistolle. Usein työpäivän aikana juomme kahvit ja lounastamme yhdessä. Vaikka toimistomme ovat levittäytyneet eri paikkakunnille, pidämme myös koko porukan yhteisiä tiimipäiviä, jolloin kouluttaudumme ja vietämme iltaa yhdessä. Pieniä juttuja, jotka vaikuttavat fiilikseen.

Esimiehenä voit keksiä tänään jonkin sellaisen jutun, mistä alaisesi ilahtuisivat. Kollegana ilahduta työkavereitasi ja piristä heidän päiväänsä tänään tai tehkää jotain kivaa työporukalla yhdessä! Se voi olla esimerkiksi yhteinen kahvihetki kesken päivän, jotain mukavaa tekemistä työpäivän jälkeen yhdessä, tai mitä vaan muuta pientäkin, mikä teistä on hauskaa tai minkä ajattelet itse ilahduttavan muita! Hyvä fiilis ei toki kuulu vain yhteen työpäivään vuodessa, vaan siihen kannattaa oikeasti panostaa joka päivä. Mikäli ilmapiiri takkuaa ja työnteko tuntuu raskaalta, koita miettiä ratkaisuja siihen, miten sitä voisi lähteä kehittämään. Stressi ja loppumattomalta tuntuva työtaakka voivat olla tuttuja juttuja työelämässä, mutta koita mahduttaa edes johonkin väliin pientä mukavaa ja rentouttavaa tekemistä, millä taakkaa voisi saada tuntumaan kevyemmältä. Joskus lyhyt yhteinen hetki tiimin kesken työpäivän aikana voi antaa uutta energiaa ja virtaa tekemiseen, ja saada mielen rentoutumaan, kun jutellaan hetki vaikka ihan muusta kuin työhommista. Pienin askelin kohti parempia työpäiviä!

#FunAtWorkDay #työtyytyväisyys #jaksaminen #työilmapiiri #tiimihenki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.