Vie työhaastattelu seuraavalle tasolle – Näin luot työhaastattelusta keskustelutilanteen kysymysten esittämisen sijaan!

Työhaastattelun tarkoitus on tutustua hakijaan ja selvittää, kuinka hän sopisi kyseiseen tehtävään. Kuinka työhaastattelusta voisi tehdä enemmänkin keskustelutilanteen? Alla viisi, ehkäpä yleisintä työhaastattelukysymystä, joihin löydät vastineet keskustelumaisemman ilmapiirin luomiseksi.

Vältä: Miksi olet kiinnostunut tästä työpaikasta?

Kysy sen sijaan: Haluaisin kuulla, mitä haluaisit tehdä täällä.

Työnhakijat ovat varmasti tutustuneen yrityksen internetsivuihin ennen haastattelua ja näin valmistautuneet tähän yhteen yleisimpään haastattelukysymykseen. Korvaamalla kysymyksen avoimella kehotuksella, työnhakija kertoo siitä, mitä he olisivat valmiita tekemään yrityksesi puolesta. Tämä kertoo enemmän heidän intohimoistaan ja millaista lisäarvoa he toisivat.

Vältä: Kerro aikaisemmista työtehtävistäsi, mitä olet tehnyt?

Kysy sen sijaan: Meillä on meneillään vaativa projekti, jonka aikataulua pitäisi nopeuttaa kuukaudella. Kuinka tarttuisit tähän haasteeseen?

Menneisyyden jättäminen rauhaan pätee moneen tilanteeseen. On paljon tärkeämpää keskittyä nykyhetkeen ja henkilöön, joka istuu edessäsi. Haastattelun tarkoitus on selvittää, voisitko tai voisivatko muut työskennellä kyseisen henkilön kanssa. Kysymällä hänen ideoistaan tai ongelmanratkaisutaidoistaan, saat selville, millaista tämän kyseisen henkilön kanssa työskentely voisi olla.

Vältä: Mikä motivoi sinua menestymään?

Kysy sen sijaan: Jos saisi tämän työn, mitä toivoisit tältä yritykseltä, esimieheltäsi tai tiimiltäsi, jotta voisit menestyä?

Kysymällä jälkimmäisen kysymyksen, selvität motivaation lisäksi ne työkalut, joiden avulla työnhakija menestyisi. Nämä voivat olla vaikka joustavuutta, oma assistentti tai vaikka työergonomia. Kysymällä yksityiskohtia jo etukäteen, voit tunnistaa ja myös mahdollisesti tarjota ne seikat, jotka edistävät kandidaatin tuottavuutta, työn laatua sekä tehokkuutta.

Vältä: Mitä harrastat?

Kysy sen sijaan: Mistä nautit elämässäsi juuri nyt?

Kysy, mitä hauskaa ehdokas on viime aikoina tehnyt. Kysymys on paljon avoimempi ja ehdokkaan on helpompi jakaa niitä, heille oikeasti tärkeitä, intohimon kohteita.

Vältä: Mitkä ovat suurimmat vahvuutesi ja heikkoutesi?

Kysy sen sijaan: Kerro minulle siitä, kun kohtasit työssäsi haasteita, kuinka ratkaisit tilanteen?

Mitkä ovat heikkoudet/vahvuudet -kysymykseen vastaamiseen on melko helppo valmistautua. Yleisimpiä vastauksia lienee perfektionismi ja töiden lopettamisen vaikeus. Toki tämä kysymys ei ole missään nimessä huono, mutta jos haluat selvittää työnhakijan ongelmanratkaisutaidon, tempperamentin ja työetiikan ytimen, kannattaa kaivautua syvemmälle hänen todellisiin kokemuksiinsa. Nämä yleensä paljastavat myös ne vahvuudet ja heikkoudet.

Koska työhaastattelu on lähtökohtaisesti jännittävä työnhakijalle, keskustelumainen haastattelun eteneminen luo myös rentoutta koko tilanteeseen. Näin haastateltava saattaa päästä näkemään myös työnhakijan rennomman ja sen todellisemman puolen. Toivottavasti näistä vinkeistä oli apua juuri sinulle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.