Vinkkejä unelmatyön löytämiseen

Mistä sinä unelmoit juuri nyt? Hiekkarannasta, omasta talosta vai kupillisesta tuoretta kahvia? Meidän jokaisen unelmat ovat erilaisia ja lähtökohtaisesti se, mitä meillä jo on, vaikuttaa unelmiemme laatuun. Nykyisessä yltäkylläisyyden maailmassa ”ihan ok” ei tunnu riittävän, vaan haetaan jotain suurempaa ja elämää mullistavaa. Olemme ehkä lähtökohtaisesti tyytymättömämpiä, vaikka asiat olisivat todella hyvin.

Se, että teemme työtä, jossa emme viihdy tai joka ei tunnu ”ihan ok:n” lisäksi antavan meille riittävästi, syö se meitä hiljalleen. Se nakertaa motivaatiota ja pidemmän päälle uuvuttaa, niin hassulta kun se kuulostaakin. Silloin on aika tehdä asialle jotain – silloin on aika lähteä etsimään unelmaduunia. Tämä ei varmasti käy helposti, mutta jos sinulla on hiukkaakaan intohimoa sisimmässäsi ja sinulla on pieni aavistus siitä, mitä sinä haluaisit elämässäsi tehdä, on aika toimia.

Varmista osaamisesi ja hanki tarvittava koulutus

Jokainen työ vaatii osaamista, joten oli unelmatyösi mikä tahansa, mieti millaista taitoa se vaatii. Mikäli unelmasi vaatii erikoistaitoja, joita sinulla ei vielä ole, hakeudu opiskelemaan. On itsestään selvää, että voit toimia oman alasi asiantuntijana vain, jos sinulla on tarvittava osaaminen. Mikäli osaamista ei voi hankkia koulunpenkiltä, kysy apua sellaiselta, joka on jo alalla tai etsi itsellesi sopiva mentori. Voit myös kouluttautua muuta kautta ja hankkia osaamista puhtaasti opiskelemalla itsenäisesti. Netti on pullollaan verkkokoulutuksia, joiden kautta voit hakea itsellesi vaaditun pätevyyden.

Mieti, mitä sinulla on jo nyt

Mikäli sinulla on jo työpaikka, mieti mitä mahdollisuuksia se tarjoaa. Nykyinen työsi on osa työhistoriaasi, joten miksi et olisi oman työelämäsi tähti ja loistaisi siinä, mitä teet nyt. Näin teet palveluksen tulevaisuuttasi ajatellen. Kun hoidat nykyisen työsi paremmin, kuin hyvin, antaa se mahdollisuuden näyttää unelmatyösi kohdalle osuessa, mitä olet jo saavuttanut. Ole myös itse aktiivinen. Hakeudu tapahtumiin ja verkostoidu, koskaan ei voi tietää, osuuko kohdallesi juuri se tyyppi, joka arvostaa osaamistasi ja haluaa palkata juuri sinut.

Hae piilotyöpaikkoja

Mikäli olet päättänyt loistaa, mikään ei estä sinua jatkamasta. Verkostoitumisen avulla olet varmasti jo törmännyt uusiin ihmisiin. Kerro heille, että olet etsinyt töitä. Lähetä avoimia hakemuksia sellaisiin organisaatioihin, jotka kiinnostavat sinua. On erittäin todennäköistä, että organisaatio tarvitsee juuri sinunlaistasi osaajaa, mutta he eivät ole itse edes tajunneet kaltaisesi osaajan puuttumista. Oma aktiivisuus tulisi näkyä niin työhakemusten lähettämisessä, kuin sosiaalisessa mediassakin. LinkedIn on hyvä kanava verkostoitua. Mikäli osaamisesi on visuaalista, tee itsellesi portfolio tai omat internetsivut.

Luo oma unelmatyösi

Älä jahtaa unelmatyötäsi vaan luo se. Mikäli tavoitteesi on jo kirkastunut ja sinulla on vaadittava osaaminen, miksi et loisi itsellesi unelmatyöpaikkaasi ja ryhtyisi yrittäjäksi? Tämä voi kuulostaa alkuun pelottavalta, mutta mitä voisit menettää? Jos hyppääminen yrittäjäksi ilman suojaverkkoa tuntuu liian riskialttiilta, kokeile ensin kevytyrittäjyyttä tai verkostoidu jonkun kanssa, jonka osaaminen tukee sinun liikeideaasi. Apua yrityksen perustamiseen, liiketoimintasi toimivuuteen ja riskien analysointiin löytyy esimerkiksi paikallisesta Uusyrityskeskuksesta.

Mieti nyt, mikä sinua estää ja listaa itsellesi plussat ja miinukset, sen jälkeen – Anna mennä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.