
-
Ajankohtaista
Etsitkö unelmiesi työpaikkaa? Lataa tälltä ultimaattinen työnhaun opas ja liity postituslistallemme.
Henkilöstövuokraus on helppo tapa kasvattaa omaa liiketoimintaa pienemmillä riskeillä.
Jokaisella meistä on henkilöbrändi, halusimme sitä tai emme. Henkilöbrändin avulla voit vahvistaa asiantuntijamielikuvaasi tai vaikka parantaa työllistymismahdollisuuksiasi. Olet mahdollisesti jo aloittanut oman henkilöbrändin kehittämisen, mutta mitä seuraavaksi? Henkilöbrändin rakentaminen ei käy hetkessä ja se vaatii paljon työtä. Toimiva henkilöbrändi rakentuu vahvasti persoonan ympärille. Se on oman osaamisen, näkemyksien sekä kokemuksien jakamista. Henkilöbrändi herättää tunteita niin puolesta, kuin vastaankin – osa pitää sitä turhana ja teennäisenä, osa taas on sitä mieltä, että se on välttämätön.
Olet varmasti huomannut henkilöbrändin tärkeyden työnhaussa? Päätimme avata näin rekrytoijan näkökulmasta niitä asioita, joihin sinun kannattaa kiinnittää huomiota henkilöbrändin luomisessa työnhakua ajatellen.
Pitkäaikaisilla työntekijöillä on erityispiirteitä tai osaamista, jotka tuovat lisäarvoa yritykselle. Onkin tärkeää kiinnittää ensin huomiota omaan osaamiseesi sekä taitoihisi, kun alat luomaan henkilökohtaista brändiäsi. Lähesty omaa osaamistasi palkkaavan henkilön näkökulmasta ja laadi siitä tarina. Kerro tärkeimmistä luonteenpiirteistäsi, jotka herättävät rekrytoijan mielenkiinnon. Kun tarina on riittävän mielenkiintoinen, haluaa rekrytoija varmasti tietää sinusta sekä osaamisestasi lisää.
2. Aseta tavoitteet
Tavoitteitasi voivat olla esimerkiksi uuden työpaikan löytyminen tietystä yrityksestä tai vaikka oman yritystoiminnan käynnistäminen. Mieti tavoitteesi sekä mittarit, joilla mittaat tavoitteesi saavuttamista. Voit esimerkiksi verkostoitua LinkedInin kautta tavoitellussa yrityksessä työskentelevien kanssa. Voit myös asettaa tavoitteeksi seuraajamäärien kasvattamisen omissa kanavissasi.
3. Selvitä, mitä sinusta löytyy verkosta ja mieti, mitä julkaiset
Nyt on oikea aika Googlettaa itsesi. Selvitä, millaisia asioita nimesi googlettaminen tuo esiin – onko se negatiivista vai positiivista. Kun sinulla on käsitys siitä, millaista informaatiota sinusta löytyy verkosta, voit alkaa kiinnittämään enemmän huomiota siihen, mitä julkaiset siellä tulevaisuudessa. Nyrkkisääntö onkin se, että älä julkaise mitään, mitä et halua tulevaisuuden työnantajasi löytävän sinusta. Henkilökohtaisen brändin luomisessa onkin tärkeää pitää henkilökohtainen elämä erillään, ellet välttämättä halua tuoda sitä osaksi brändiäsi. Julkaise siis ammattimaista sisältöä, joka tukee työnhakuasi.
4. Aloita kirjoittamaan blogia ja valitse sisältöteemat
Mikäli olet erikoistunut jollekin tietylle osaamisalueellesi, miksi et kirjoittaisi siitä? Mieti siis, mitä aihealueita haluat tuoda julki ja millaista vaikutusta haluat saada aikaan. Tiesitkö, että jopa ylimmän tason johtajat googlettavat tietoa verkosta ja kirjoittamiesi artikkeleiden kautta, sinulla onkin oiva mahdollisuus kirkastaa brändiäsi. Se voi myös lisätä verkostoitumisesti mahdollisuuksia. Lisää blogisi linkki LinkedIn -profiiliisi ja kerro seuraajillesi, mistä blogisi löytyy ja millaisia aihepiirejä käsittelet.
5. Ota oppia menestyneiltä
Verkostoidu niiden henkilöiden kanssa, jotka ovat onnistuneet rakentamaan toimivan henkilöbrändin. Voit myös kysyä heiltä vinkkejä! Verkostoituminen on muutenkin äärimmäisen tärkeää, koska se voi avata sinulle uusia mahdollisuuksia. LinkedIn on tähän oiva kanava! Muista lähettää verkostoitumispyynnön mukana viesti, miksi haluat verkostoitua juuri tämän henkilön kanssa.
Meillä jokaisella on henkilöbrändi, halusimme sitä tai emme. Työnhakua ajatellen kannattaa aloittaa näillä vinkkaamillamme toimilla! Onnea työnhakuun!