Huolestuttaako tyhjät kohdat CV:ssäsi? Vinkki työnhakijoille.

Onko sinulla CV:ssäsi selittämättömiä tyhjiä kohtia? Eräs henkilö kysyi minulta kerran huolestuneena, mitä mieltä olen tällaisesta ajanjaksosta ja vaikeuttaako tyhjä kohta työnsaantia. Vastasin, että se ainakin herättää kysymyksen, mitä henkilö on ko. ajanjaksolla tehnyt. Onko mahdollisesti reissannut? Opiskellut? Keskittynyt täysipainoisesti johonkin harrastukseen tai antanut aikaa perhe-elämälleen? Vai onko haettu suuntaa elämälle ja uralle tms.?

Olen joskus kuullut omahyväisen kehäpäätelmäsanonnan: ”Ei hyviä työntekijöitä ole työttömänä, koska jos ne olis hyviä, niin ei ne olis työttömänä”. Kyllä voi olla hyvät työntekijät työttömänä ja välillä pitempäänkin pois työelämästä, jolloin ansioluetteloon tulee tällainen tyhjä kohta. Eikä siinä mitään, ei kaikkien tarvitse tehdä asioita samalla tavalla. Itse ainakin arvostan henkilöitä, jotka uskaltavat elää elämäänsä siten, että ehtii panostaa asioihin, jotka ovat itselle tärkeitä.

Huomaan kuitenkin itsessänikin viriävän ennakkoluulon, jos työnhakija on ollut ajallisesti merkittävän pätkän poissa töistä, eikä osaa selittää miten on aikansa käyttänyt. Oli pohjimmainen syy mikä hyvänsä, on mielestäni parempi avata sitä haastattelijalle, kuin jättää se leijumaan kysymysmerkkinä ilmaan. Kun näitä kysymysmerkkejä on tarpeeksi (tai yksi iso) ei hakijaa voida valita, vaikka muuten kaikki olisi kunnossa.

Ohjeeksi työnhakijoille antaisinkin: haastattelija haluaa testata vuorovaikutustaitojasi, mutta ennen kaikkea oppia tuntemaan sinut mahdollisimman hyvin siinä lyhyessä ajassa, jonka hän sinua haastattelee. Kysyttäessä kannattaa siis avata tyhjää jaksoasi ja antaa haastattelijalle infoa, jotta hänen ei tarvitse arvailla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.