
-
Ajankohtaista
Etsitkö unelmiesi työpaikkaa? Lataa tälltä ultimaattinen työnhaun opas ja liity postituslistallemme.
Henkilöstövuokraus on helppo tapa kasvattaa omaa liiketoimintaa pienemmillä riskeillä.
Kesätyöpaikkojen haku alkaa hiljalleen käynnistymään ja moni nuori miettiikin, mistä nappaisi itselleen sopivan kesätyöpaikan. Moni on varmasti kohdannut seuraavan ongelman: useimpiin tehtäviin vaaditaan kokemusta, mutta työelämää hiljalleen aloittavana, kokemusta ei ole kertynyt.
Kilpailu kesätyöpaikoista on kovaa ja useimpien hakijoiden työkokemus on vähäistä. Näin usean vuoden hr -kokemuksella voimme kertoa sinulle, että panostamalla kesätyöhakemukseesi, on sinulla hieman parempi mahdollisuus saada kutsu haastatteluun. Tässä muutama vinkki kesätyöhakemukseen, jolla erotut muiden hakijoiden joukosta.
Keskity osaamiseesi, taitoihisi sekä vahvuuksiisi
Vaikka sinulla ei olisi paljon työkokemusta, se ei tarkoita sitä, etteikö sinulla olisi taitoja sekä osaamista. Tuo esiin osaamistasi riippumatta siitä, perustuko se työkokemukseen. Osaaminen ja työkokemus ovat kaksi eri asiaa. Kerro siis kaikista kokemuksistasi, joiden avulla voit tuoda esiin omaa osaamistasi tai positiivisia ominaisuuksiasi. Kerro vapaaehtoistyöstä, vaihto-opiskelusta tai harjoittelujaksoista. Näiden avulla kerrot haastattelijalle ihmissuhde- sekä työelämätaidoistasi ja samalla osoitat, että olet vastuullinen ja luotettava työntekijä.
Katso myös: Vinkkejä unelmatyösi löytymiseen!
Mahdollisesti harrastuksiisi nojautuvan osaamisesi lisäksi, sinun olisi hyvä kertoa vahvuuksistasi. Mieti ominaisuuksia, joita työnantaja arvostaa. Älä sorru perinteisiin ”oma-aloitteinen ja reipas” -tyylisiin listauksiin vaan tuo esiin aidot, oikeat vahvuutesi. Voit kysyä näitä myös läheisiltäsi tai opettajaltasi.
Laadi houkutteleva työhakemus
Rekrytoijat käyvät läpi satoja kesätyöhakemuksia – kiinnitä siis huomiota heti ensimmäiseen kappaleeseen. Tuo esiin motivaatiosi sekä halusi kehittyä, älä niinkään korosta kokemuksen puutetta. Laadi hakemuksestasi itsesi näköinen. Mikäli olet taitava sosiaalisissa taidoissa, voi videohakemus olla sinun juttusi. Näin rekrytoija näkee heti, millainen olet ja kuinka hyvin ilmaiset itseäsi. Mikäli videohakemus ei tunnu luontevalta, panosta hakemuksen sekä varsinkin CV:n ulkoasuun.
Katso myös: Näin hakemuksesi erottuu muista
Työhakemus kannattaa pitää tiiviinä ja selkeänä
Hyvä ohjenuora onkin pitää hakemuksen pituus yhden sivun mittaisena, mutta mikäli kokemusta on vähän, voi hakemus olla lyhyempikin. On tärkeää nostaa esiin osaamisesi, vahvuutesi sekä motivaatiosi – usein pelkkä hyvin laadittu sähköposti, jonka liitteenä on tyylikäs CV, poikii haastattelukutsun.
Pidä huoli siitä, että räätälöit hakemuksesi jokaista työpaikkaa varten
Käytä aikaa työhakemuksen laatimiseen ja poimi työpaikkailmoituksesta seikkoja, joita käytät hakemuksesi yhteydessä. Ota siis selvää, mitä kyseinen työnantaja tekee ja kuinka he voisivat hyötyä osaamisestasi. Näin osoitat, että olet aidosti kiinnostunut kyseisestä työnantajasta ja hakemasi työ motivoi sinua.
Tarkista hakemuksesi huolellisesti, että siinä ei ole kirjoitus- tai kielioppivirheitä. Tarkista myös, että tiedot ovat oikein, niin sinun, kuin työnantajan, ja pidä huoli, että dokumentti on nimetty asiallisesti. Pyydä vielä jotain läheistäsi lukemaan hakemuksesi ja muokkaa sitä tarvittaessa.
Toivottavasti näillä vinkeillä nappaat kesätyöpaikan! Onnea työnhakuun!
Katso tästä avoimet työpaikkamme!
Katso myös aikaisemmat kirjoituksemme työnhakuun sekä haastettelutilanteeseen liittyen:
Etkö saa kutsua haastatteluun? Tarkista nämä hakemuksestasi!
Näin valmistaudut työhaastattelun kinkkisimpiin kysymyksiin!