
-
Ajankohtaista
Etsitkö unelmiesi työpaikkaa? Lataa tälltä ultimaattinen työnhaun opas ja liity postituslistallemme.
Henkilöstövuokraus on helppo tapa kasvattaa omaa liiketoimintaa pienemmillä riskeillä.
Vuosi 2020 vaikutti merkittävästi niin työllistymiseen, työmarkkinoihin kuin työnhakuunkin. Poikkeuksellisen vuoden jälkeen, on vuosi 2021 käynnistynyt ehkäpä hieman valoisammissa merkeissä. Ainakin kesätöiden osalta, paikkoja on runsaasti auki. Oli tilanteesi mikä tahansa työnhaun suhteen, on sinun hyvä huomioida muutama seikka, kun alat hakemaan töitä tänä kuluvana vuonna.
Tässä muutama vinkkimme työnhakuun vuonna 2021.
Tarkastele omaa osaamistasi sekä ammattitaitoasi
Millä tasolla on oma ammattitaitosi ja milloin viimeksi olet päivittänyt osaamistasi? Jos olet ollut pitkään sivussa omalta toimialaltasi, on ehkä hyvä päivittää, mitä alalla on meneillään. Myös tekninen osaaminen, kuten eri laitteiden ja ohjelmistojen hallitseminen, on nykyään tärkeää miltei jokaisella alalla. Mikäli sinulla on mahdollista, hakeudu koulutuksiin. Tarjolla on esimerkiksi useampi rekrytointiin tähtäävä koulutus ja usea ammattikorkeakoulu tarjoaa kevään 2021 aikana avoimia kursseja ilman opintomaksua.
Lue myös: Vinkkejä oman urapolun valitsemiseen
Hallitse sosiaalinen media ja verkostoidu
Sosiaalinen media on mainio kanava oman osaamisesi esille tuomiseen, sen hyödyntäminen työnhaussa on oikeastaan jopa suotavaa. Mikäli haet aktiivisesti töitä, kerro siitä rohkeasti! Voit luoda oman somessa jaettavan ”työnhakukampanjan” ja keksiä oman hashtagin, jota käytät kaikissa kanavissasi. Seuraa mielenkiintoisia henkilöitä sekä organisaatioita ja verkostoidu. Verkostoitumiseen suosittelemme tutustumaan LinkedInin mahdollisuuksiin tarkemmin. Se on kuitenkin tunnetuin verkostoitumis-/työnhakusivusto maailmassa. Päivitä profiilisi vastaamaan tämänhetkistä tilannettasi. Liity erilaisiin ryhmiin, tutustu Työpaikat -välilehteen, päivitä asetuksesi, jotta rekrytoijat löytävät sinut jne.
Verkostoituminen on entistä tärkeämpää työnhaussa ja sen avulla voit löytää unelmien piilotyöpaikan. Ole aktiivinen ja kerro tuttavillesi, millaista osaamista sinulla on ja mikä on tilanteesi työnhaun suhteen.
Lue myös: Sosiaalinen media työnhaussa
Valmistaudu uudenlaisiin työhaastattelutilanteisiin
Työhaastattelut järjestetään pääasiassa etäyhteyden kautta, joten sinun on hyvä valmistautua videohaastatteluun. Usein sinun odotetaan myös tekevän itsestäsi esittelyvideon, joten harjoittele videoilla esiintymistä. Järjestä kotiisi paikka videohaastattelua varten. Tausta on hyvä pitää rauhallisena, tarkista myös, että valaistus riittää ja aseta kamera silmiesi korkeudelle. Harjoittele esiintymistä esimerkiksi esittelemällä itsesi ja kerro ammatillisesta osaamisesta.
Lue myös: Näin onnistut videohaastattelussa – 5 vinkkiä
Laadi erottuva ansioluettelo sekä hakemus
Ansioluettelo on miltei tärkeämpi dokumentti, kuin varsinainen hakemus. Rekrytoija usein kiinnittää huomiota ensin ansioluetteloon, koska siinä on kiteytetty kaikki olennainen tieto työnhakijasta. Vasta tämän jälkeen rekrytoija siirtyy itse hakemukseen. Kiinnitä siis huomiota ansioluettelon ulkoasuun ja varmista, että siitä löytyy kaikki tarvittava tieto itsestäsi.
Tuo hakemuksessasi esiin motivaatiosi haettua tehtävää kohtaan ja kerro, millaista etua työnantaja saa palkatessasi sinut. Tiivistä osaamisesi, kokemuksesi ja persoonallisuutesi tiiviiksi, maksimissaan yhden sivun mittaiseksi kokonaisuudeksi. Muista myös piilotyöpaikat ja lähetä yrityksiin avoimia työhakemuksia.
Muista katsoa meidän avoimet työpaikat! Haemme tällä hetkellä useaa osaajaa, eri tehtäviin!