5 harhakäsitystä henkilöstövuokrauksesta.

good-1122969_640

Mitä sinulle tulee mieleen sanasta henkilöstövuokraus? Särähtääkö sana korvaasi negatiivisesti vai omaako se positiivisen kaiun?

On totta, että henkilöstöpalvelualalla on varmasti ollut ns. villejä toimijoita, joiden ajatus on ollut pelkästään voiton tuottaminen – hinnalla millä hyvänsä. Toki positiivinen tulos on yritystoiminnan pyörittämisen perusajatus, tietenkin se on, mutta liiketoimintaa voi harjoittaa myös tekemisen into mielessä ja palvelu edellä, ei niinkään ne euron kuvat silmissä. Pääasiassa nämä negatiiviset käsitykset ajoittuvat siis aikaan, jolloin ala oli vasta lapsenkengissä. Tuolloin kompuroitiin ja opeteltiin kävelemään omilla jaloilla, pysymään pystyssä tukea ottaen. Ajat ovat muuttuneet ja viimeistään nyt on aika ravistella pölyt hartioilta sekä unohtaa pinttyneet, vanhanaikaiset käsitykset – henkilöstövuokraus on ihan oikeasti, ihan tosi hyvä juttu ja alalla on toimijoita, joille jokainen työntekijä on arvokas yksilö.

5 harhakäsitystä henkilöstövuokrauksesta

1. Vuokratyösuhteessa on pienempi palkka ja asemani on huonompi muihin työntekijöihin verrattuna.

Ei ole ja olet ihan yhtä arvokas työntekijä, kuin kaikki muutkin, ellet jopa arvokkaampi. Ajattelepa lähtötilannetta: asiakasyritys on antanut henkilöstöpalveluita tarjoavan yrityksen tehtäväksi etsiä työntekijä. Tilanne saattaa asiakkaan puolelta olla todella hankala, hänellä voi olla käynnissä vuoden kiireisin aika, joku työntekijä on yllättäin sairastunut tai irtisanoutunut ja lisätyövoimaa tarvitaan nopeasti. Asiakkaalla voi olla myös tarve alan ammattilaisesta, mutta hän haluaa ensin nähdä, mihin sinusta on, ennen kuin vakinaistaa työsuhteesi. Sinä olet vastaus hänen hätähuutoonsa. Olet siis arvokas työntekijä, apu jota hän on kaivannut.

Noudatamme kunkin alan työehtosopimuksia. Jos emme noudattaisi, emme voisi toimia alalla. Olemme myös Henkilöstöpalvelualan liiton jäsen, joten olemme lupautuneet noudattamaan alan yleisiä ehtoja ja lakeja. Palkasta voidaan aina sopia tapauskohtaisesti ja ammattitaitoisille työntekijöille maksetaan asianmukaista korvausta työpanoksesta. Mikäli sairastut, olet oikeutettu työehtosopimuksen mukaiseen sairausajan palkkaan.

2. En voi vaikuttaa työsuhteeseeni vuokratyöntekijänä.

Kyllä voit vaikuttaa. Sinun ei tarvitse ottaa sellaista työtä vastaan, josta et ole kiinnostunut. Vuokratyönteko on loistava tapa saada työntekijöiden ja työnantajien intressit kohtaamaan. Ihmisten elämäntilanteet vaihtelevat ja työtarpeet ovat yksilöllisiä. Pyrimme löytämään jokaiselle työnhakijalle juuri sellaisen työn kuin hän sillä hetkellä tarvitsee. Oli se sitten mahdollisimman pitkäkestoinen kokoaikainen tai keikkaluontoinen työ opiskelujen oheen. Jos mietit kannattaako laittaa hakemusta tai soittaa ja kysyä lisätietoja, niin AINA KANNATTAA! Annat itsestäsi myös innokkaan kuvan, kun soitat meille. Me arvostamme innokkaita työntekijöitä.

3. Jos haen avoinna olevaa työpaikkaa, olen sitoutunut kyseiseen henkilöstövuokrausyritykseen.

Et ole. Toimimme, kuten kaikki muutkin työnantajat. Olet sitoutun siinä vaiheessa, kun allekirjoitat työsopimuksen. Vuokratyösuhteessa olet yrityksemme työntekijä. Me maksamme palkkasi, me hoidamme kaikki hallinnolliset asiat, me tarvittaessa hankimme sinulle työvaatteet ja olemme vakuuttaneet sinut. Tehtävänäsi on työskennellä asiakasyrityksessämme, jossa sinut perehdytetään työhösi, aina.

4. Vuokratyö on pätkätyötä ja minua pallotellaan kohteesta toiseen.

Ei ole eikä pallotella, ellet itse toivo niin. Meillä on useita asiakkaita samalta alalta. Ajatellaan vaikka rakennusalan yrityksiä. Palkkaamme sinut rakennustyömaa A:han. Työmaa jatkuu kolme kuukautta, jonka ajaksi teemme kanssasi työsopimuksen. Tämän jälkeen sinulla on mahdollisuus jatkaa työsuhdetta saman asiakkaan työmaa B:llä tai työllistyä kokonaan uuden asiakkaan palvelukseen. Emme lupaa sinua minnekään muualle töihin, ennen kuin olemme kysyneet sinulta ja keskustelleet kanssasi, sekä tehneet kanssasi voimassa olevan työsopimuksen.

Mitä pätkätyöhön tulee, niin olemme huomanneet, että asiakasyrityksemme haluavat sitoutuneita työntekijöitä. Miksi perehdyttää työntekijää, jos töitä ei kuitenkaan ole tarjolla paria päivää pidempään? Työsuhteita on eri mittaisia. Joskus tarvitsemme tiilienkantajaa viideksi päiväksi, joskus varastotyöntekijää puoleksi vuodeksi tai pidempään. Kerromme rehellisesti, kuinka kauan töitä on oikeasti tarjolla ja kerromme sen jo työpaikkailmoituksessa. Me olemme avoimia sekä rehellisiä ja toimintamme on läpinäkyvää.

5. Vuokratyönteko vaikuttaa negatiivisesti työnhakuuni tulevaisuudessa.

Yritykset tulevat lisäämään vuokratyöntekijöiden osuutta tulevaisuudessa ja siksi CV:t tulevat sisältämään yhä useampia rivejä, jotka kertovat työskentelystä vuokratyöntekijänä. Kaikki työkokemus ohjaa sinua eteenpäin ja auttaa sinua tulevaisuudessa. Vuokratyöntekijänä sinulla on mahdollisuus saada jalka oven väliin tai verkostoitua eri yrityksiin. Palkintona voi olla jopa vakituinen työpaikka, unelma työssäsi.

+ Pieni vinkki!

Meillä on laaja verkosto yrittäjiä, joista joku voi tarvita juuri sinunlaistasi työntekijää, mutta työpaikka ei ole virallisesti auki. Tunnistamme tällaiset työntekijät ja voimme halutessasi esitellä sinut potentiaalisille työnantajille. Näin pystymme etsimään puolestasi myös piilotyöpaikkoja – kaikki avoimet työpaikat kun eivät ole julkisesti haettavissa. Tämän vuoksi suosittelemme, että kerrot hakemuksessasi osaamisestasi sekä kiinnostuksen kohteistasi.

Työllistämme vuosittain satoja henkilöitä ja tälläkin hetkellä haemme eri alojen osaajia. Juuri niitä hyviä tyyppejä ja oikeita ihmisiä – meille niin tärkeitä yksilöitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.