Henkilöstövuokraus – mahdollisuus kasvattaa liiketoimintaa

Henkilöstöpalvelualasta on tullut merkittävä osa suomalaisesta elinkeinoelämästä. Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2016 vuokratyötä teki noin 38 000 henkeä, joka on noin kaksi prosenttia palkansaajista. Yleisesti henkilöstövuokrauksella oli melko kauan hieman ikävä maine. Onneksemme kelkka on viimeinkin kääntynyt. Henkilöstöpalvelualan liiton teettämän tutkimuksen mukaan, 87 % vuokratyöntekijöistä suosittelisi vuokratyön tekemistä tuttavalleen.

Vuokratyöntekijät ovat siis varsin tyytyväisiä työllistymiseensä sekä yleisiin kokemuksiinsa vuokratyöstä. Kuten kaikki tiedämme, tyytyväinen työntekijä takaa parhaan tuloksen.

Miksi henkilöstövuokrauksesta on tullut ehkäpä jo kasvava trendi? Kuinka yritys voisi hyötyä henkilöstövuokrauksesta liiketoiminnan kasvattamisen näkökulmasta katsottuna?

On yleisesti tiedossa, että henkilöstövuokraukselle ominaista on nopea reagointi. Yrittäjälle yllättävä tilanne saattaa muodostua oman työntekijän sairauslomasta tai positiivisemmin, kasvaneesta tilauskannasta. Rekrytointi vie aikaa ja koska aika on rahaa, se vie myös yrittäjältä osan omasta työpanoksesta. Henkilöstövuokrauksen etu on kustannustehokkuus. Yrittäjä maksaa vain tehdyistä työtunneista, itse rekrytointiprosessi on ilmaista. Varsinkin pk-yrityskentässä moni on nähnyt henkilöstövuokrauksen mahdollisuutena oman liiketoiminnan kasvattamisessa.

Henkilöstövuokraus on riskitöntä. Virherekrytoinneista aiheutuu yrittäjälle kuluja ja siihen saa uppoamaan rutkasti aikaa, eikä sellainen taida kovin yrityksen mainettakaan hivellä? Kun uuden työntekijän haastatteluprosessin hoitaa henkilöstövuokraukseen erikoistunut ammattilainen, voi toimitettavan työntekijän osaamisesta antaa hyvillä mielin takuun.

Ajatellaanpa yhden hengen siivousyritystä. Yritystoiminnan kasvattamisen tiellä on yrittäjä itse. Vaikka hän siivoaisi kellon ympäri (joka on inhimillisesti täysin mahdotonta) hänen yrityksensä kasvu pysähtyy jossain vaiheessa, koska hän ei voi työskennellä yksin määräänsä enempää. Yrittäjälle tarjotaan lisää siivottavia kohteita, mutta hän ei pysty ottamaan niitä vastaan, koska hänellä ei ole siihen tarvittavia resursseja. Hän miettii uuden työntekijän palkkaamista ja tietää, että se toisi tullessaan kasvun lisäksi myös riskejä. Mitä jos uusi työntekijä sairastuu? Kuka silloin siivoaa uudet kohteet ja ennen kaikkea, kuka maksaa sairastumisesta aiheutuneet kulut? No, vastaus on selvä – yrittäjä itse. Tästä aiheutuu huolta, stressiä, loppuunpalamista sekä mahdollisia taloudellisia ongelmia.

Jos ajatellaan nyt samaa tilannetta henkilöstövuokrauksen näkökulmasta. Yrittäjä ottaa vastaan enemmän uusia siivottavia kohteita, vuokraa itselleen työntekijän ja aloittaa toimintansa laajentamisen riskittömämmin. Hän on määritellyt henkilöstövuokrausyritykselle, mitä osaamista hän vaatii työntekijältä ja henkilöstövuokrausyritys tekee kaiken taustatyön hänen puolestaan. Yrittäjä saa jopa valita eri työntekijöiden väliltä itselleen sopivan henkilön. Yrittäjän vastuulle jää työntekijän perehdyttäminen hänen työtehtäviinsä. Niin ja tietysti laskun maksaminen, kun sen aika on. Laskun, joka koostuu, ei työpaikkailmoituksen laatimisesta, ei työhakemusten läpikäymisestä, ei haastatteluista, ei sopimusten hoitamisista, ei mahdollisista työvarusteista, ei hallinnollisista kuluista, ei mahdollisista sairauslomista, vaan vain ja ainoastaan työntekijän tekemistä työtunneista. Helppoa ja riskitöntä, eikö totta? Kaiken lisäksi, määräajan jälkeen yrittäjä saa palkata vuokratyöntekijän itselleen.

Yrittäjä, älä siis ole itse oman kasvusi tiellä vaan näe henkilöstövuokraus mahdollisuutena kasvattaa omaa liiketoimintaasi.

Me lupaamme parhaamme mukaan tukea sekä auttaa Sinua henkilöstövuokrausasioissa ja tulemme mielellämme kertomaan lisää tarjoamistamme palveluista! Voit lähestyä meitä puhelimitse, sähköpostitse tai yhteydenottopyynnön kautta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.